Ontwikkeling Waterfront Harderwijk

In Harderwijk wordt hard gewerkt aan de uitvoering van het Waterfront. Een ambitieus plan dat de kustlijn van de stad in de nabije toekomst een compleet ander aanzien gaat geven. Harderwijk wordt een echte stad aan het water met alle voorzieningen die daarbij horen. De Harderwijkers zullen het openbare zandstrand, de lange flaneerpromenade en de talloze watersportmogelijkheden zeker waarderen.
Het Dolfinarium behoudt natuurlijk haar prominente plaats aan het water.

Het verplaatsen en vernieuwen van de jachthaven is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Waterfront. Het resultaat is een moderne nieuwe jachthaven met alle benodigde, moderne voorzieningen én op een nieuwe locatie. Boskalis Nederland heeft in nauwe samenwerking met de Watersportverenging en de gemeente Harderwijk het ontwerp gerealiseerd. De nieuwe jachthaven De Knar is t.o.v. de oude haven 90 graden gedraaid en 150 meter verplaatst richting het Dolfinarium, aan de rand van het Wolderwijd. Omdat de oude jachthaven plaats moest maken voor woningen moest deze gesloopt worden. Hiervoor moesten alle afmeerpalen en loopsteigers worden gedemonteerd. Ons aandeel hierin was groot.

Ten noorden van de binnenstad is een nieuwe bevaarbare gracht gerealiseerd. Deze staat in directe verbinding met het Veluwemeer. Aan dit mooie project mochten wij ons aandeel leveren door middel van het realiseren van de vaargeul.

Terug naar overzicht